perjantai 4. marraskuuta 2016

HERKULLISIN GRANOLA

DSC_0310
Moni on varmaankin törmännyt tähän ihanuuteen useampaan otteeseen, sillä tää näyttääkin olevan tällä hetkellä aika in. Granola, naa-aam. Mä voisin vetää tätä suoraan purkista lusikalla päivät pitkät. Jos joku ei siis tiedä mitä tää on niin... Granola on siis myslin tapaista, usein joistakin hiutaleista tehtyä. Granola ja mysli eroavat siten, että mysli ei ole paahdettu toisin kuin granola. Granolaa usein makeutetaan jollain ja yleensä siihen lisätään myös rasvaa, makua tuomaan. Tää herkku on ihan älyttömän hyvää, ja voittaa heittämällä myslin, vaikka siitäkin mä kyllä pidän.
DSC_0293
DSC_0285
jkhn
Tätä saakin nykyään useista kaupoista valmiina, mutta mä tykkään tehdä sen alusta asti, omin pikku kätösin itse. Kun sen itse valmistaa, sekaan voi heittää vaikka mitä ihanuuksia mistä ihan ite tykkää. Voisin jopa väittää, että kuka tahansa tän osaa valmistaa, ilman minkään näköstä vaivaa. Granolaa on ihan älyttömän helppo tehdä itse, ja jos totta puhutaan myös älyttömän nopeaa hommaa. Ainekset vaan sekasin, uuniin, kääntelyä ja done.
DSC_0291
DSC_0286
Tätä kun heittää jogurtin tai smoothien päälle, tai ihan vaan koristeeksi omaan jälkkäriin, maku on niiiiiin herkullinen! Suu tuntuma on ihanan rapea, paahteinen ja rasva ja makeutus tekevät mausta älyttömän maukkaan ja mielyttävän, se erotaa mielestäni myslin, vaikka siitäkin kyllä tykkään. Multa on muutama tyyppi käynykkin kyselemässä tän herkun ohjetta, niin.. no mäpä jaan sen teille ilommielin.
DSC_0295
Granola (1 iso pellillinen)
3dl pähkinöitä 
5-6dl kaurahiutaleita
0,5 dl kookosöljyä
1tl kanelia
1tl kardemummaa
2tl piparkakkumaustetta
3-5 rkl hunajaa, agavesiirappia tai kookossokeria
ripaus suolaa
+ sekaan voi heittää myös mitä tahansa mieluisia juttuja! kuivattuja hedelmiä tai marjoja, kaakaonibsejä, jauheita, siemeniä...
Murskaa pähkinät ja sekoita ne keskenään kaurahiutaleiden kanssa. Sulata kookosöljy ja hunaja(tai muu makeutus) keskenään hellalla pienellä lämmöllä. Sekoita öljy ja makeutus kaurahiutaleiden ja pähkinöiden joukkoon. Heitä joukkoon mausteet ja sekoita huolella. Mausteita voi lisätä reilulla kädellä, niinkun mä tein. Heitin ainakin kardemummaa ja kanelia pikkasen enemmän kun tässä ohjeessa mainitaan, mutta oman maun mukaan voi laittaa! 
Levitä tasaisesti uunipellille leivin paperin päälle koko komeus ja paista uunissa noin 175 asteessa n.25 minuuttia. Muista käännellä seosta hieman paiston aikana, jotta se ei pääse palamaan päältä ja tummuu hieman jokapuolelta. 
Nauti ja rouskuttele menemään!

ps. mut löytää muuten muista sosiaalisista medioista, jonne jaan myös blogiin liittyviä juttuja. Snapchatin puolella jaan ainakin melkein jokapäivä mun ruokia ja muutenkin arkitekemisiäni, että jos kiinnostelee käykää ihmeessä seurailemassa. Tein myös blogille facebook-sivut jonne jaan mun blogin postauksia, että jos siellä tykkäätte enemmän olla niin sieltä kans pääsee mun blogia seurailemaan! Blogloviniin pääsette kanssa blogin reunalta :) Ihanaa viikonloppua tyypit 

snapchat: jeminaneaa
instagram: jeminanea
facebook: https://www.facebook.com/woundedlaughh/

DSC_0313

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti