perjantai 3. helmikuuta 2017

IHAN LEMPPARI: MAAPÄHKINÄVOI

DSC_1794 Mä rakastan pähkinöitä. Oikeestaan mä voisin elää niillä. Jos pitäis valita muutama asia millä pitäis elää, ne olis mun kohalla avocadot, banaanit, cashewpähkinät ja kananmunat. Näitä kuluu nimittäin päivittäin suhteellisen paljon. Palataampa niihin pähkinöihin...

Heräsin eilen aamulla ja menin keittiöön valmistamaan itselleni aamupalaa, mun herkku smoothiekulhoa, jonka päälle asettelen kaikkia herkkuja: on chiasiemeniä, hedelmiä, marjoja, eriläisia pähkinöitä ja siemeniä, kookoshiutaleita, kaakaonibsejä, mitä kaapista nyt sattuu löytymään. No usein tykkään heittää päälle ison lusikallisen myös mun ihan lempiherkkua: maapähkinävoita.  DSC_1795
Otin purkin kaapista ja juuri kun olin ottamassa lusikallista, huomasin pohjan näkyvän, onneksi sitä oli vielä yhten satsiin... Tällä hetkellä mulla on nimittäin menossa sellanen pieni kaappien tyhjennys projekti, joten uusia purnukoita ei nyt viitsi ostaa. No tyydyin kohtalooni. Iltapäivällä kuitenkin tajusin, että mitä ihmettä. Tätä herkkuahan voi valmistaa itse?! Miksi se ei ensimmäisenä käynyt edes mielessä? Törmäsin korin pohjalla oleviin maapähkinöihin ja ryhdyin hommiin. 

Maapähkinävoi (muut pähkinävoit myöskin!) sopii ihan älyttömän monen ruoan kanssa. Siitä voi valmistaa kastikkeita, sitä voi heittää puuron, smoothien tai vaikkapa jugurtin joukkoon, banaanilettuen ja vohveleiden päällä aika bueno, sekä uskokaa tai älkää myös leipien tai näkkärien päällä se on taivaallista. Aaaah ja hedelmien dippikastikkeena!! nam. Tai sitten suoraan vaan lusikalla suuhun, niikun meikä joskus tekee.

Pidemmittä puheitta mennäänmpä jo siihen ihan älyttömän helppoon ja yksinkertaiseen ohjeeseen, jonka nappasin muuten ainon blogista...
DSC_1796
MAAPÄHKINÄVOI

- 500g maapähkinöitä (kuorellisia tai kuorettomia)
- Ripaus merisuolaa
- (suklaiseen versioon tummaa kaakaojaauhetta/raakakaakaojauhetta, hunajaa ja hieman jotain mietoa öljyä jos on tarpeen)

Laita uuni kuumenemaan 180asteeseen, heitä pähkinät pellille mikäli niissä on kuoret ja anna olla uunissa noin 15minuuttia (huom. tarkkaile etteivät pähkinät pääse palamaan, ja jos sinulla on kuorettomia voit paahtaa niitä silti hetken uunissa/jättää paahtamatta, pieni paahto tuo kivaa makua myös itse voihin. Sen jälkeen rapistele pähkinöistä kuoret pois ja heitä ne tehosekoittimeen. Tässä kannattaa kiinnittää huomiota siihen että sinulla on tehokas sekoitin. Mitä tehokkaampi, sen nopeammin ja vaivattomammin voi valmistuu. Mutta tässä hommassa pitää olla kärsivällinen vaikka olisikin tehokas blenderi. Blendaa pähkinöitä hetken ja heitä sekaan suola kun pähkinät rupeavat muuttumaan löysemmäks. Blendaa niin kauan kunnes seos on muuttunut täysin sileäksi.


ja vola, lusikka kouraaan ja maistelemaan 

ps. hei tyypit olkaa muuten kuulolla, piakkoin tulossa vähän välipalaidea-postausta! 

Ihanaa viikonloppua <3


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti