keskiviikko 21. kesäkuuta 2017

MADEIRA - LUONTO & PATIKOINTIA

DSC_0461Vihdoin ollaan kotiuduttu reissulta kotiin. Tiedättekö sen tunteen, kun on ollut ihana matka mutta kotiin paluu tuntuu ihan älyttömän hyvältä. Reissatessa sitä oppii aika paljon erilaisista ihmisistä ja kulttuureista mutta samaan aikaan oppii myös arvostamaan omaa kotimaatansa. Varsinkin kun puhutaan Suomen kaltaisesta maasta, jossa kaikki on pääosin erittäin hyvin, tai ainakin huomattavasti paremmin kuin monessa muussa maassa. 

Kaiken kaikkiaan kuitenkin aivan ihana reissu ja tehtiin, nähtiin ja koettiin todella paljon yhden viikon aikana, Madeira osasi yllättää aikalailla. Itselläni oli ehkä hieman skeptiset odotukset Madeirasta mutta ne osoittautuivat kuitenkin aivan vääriksi. Ajattelin koostaa näistä kuvista mitä räpsin hyvin paljon matkan aikana pienen sarjan, ensimmäiseksi aiheeksi valitsinkin ehkä yhden huomattavimmista ja kauneimmista asioista Madeirasta - sen uskomattoman ulkonäön. 
DSC_0459 DSC_0455 DSC_0599 DSC_0574 sdsa DSC_0617 DSC_0556 DSC_0562 Madeiran ilmasto, maasto ja kasvillisuus on erittäin vaihtelevaa. Pääosin sen ulkoasu on hyvin vuoristoinen ja se koostuu lähinnä korkeista vuorista joiden huipulta on aivan uskomattomat näköalat. Miten pieneksi itsensä tuolla huipuilla tunteekaan, niin niin pieneksi. Nämä yläpuolella otetut kuvat ovat yhdeltä Madeiran tunnetuimmalta vuoristoalueelta, Ponta De são Lourençolta. Madeira on oikeastaan patikoijien paratiisi sillä vuoristoja ja patikointi reittejä on vaikka kuinka paljon. Tämänkin vuoriston tuonne aivan päätyyn asti kävely olisi lähes 10km, meillä ei kuitenkaan ollut aikaa kävellä aivan päätyyn saakka mutta aivan upeat maisemat saimme silti nähdä. Pysähdyimme nimittäin yhden erittäin komean jyrkänteen reunalle. Muut oli koonnut kivimuodostelmia jyrkänteille ja vuorien päälle, joten mekin päätettiin koota oma kivikasa :)
IMG_0614 IMG_0619 DSC_0043 DSC_0031 DSC_0034 DSC_0047 DSC_0120 Toinen aivan upean näköinen paikka Madeiralla näkyykin näistä yllä olevista kuvista. Porto Moniz on pieni kaupunki, jonka rannalle (kuten myös muualle Madeiraa) on rakennettu merivesialtaita laavakivien lohkareiden ympärille. Madeirahan on tunnettu siitä ettei kovin montaa hiekkarantaa saarelta löydy sen maaperän vuoksi, muutamia on kuitenkin itse rakennettu. Edes näistä kuvista ei saa selvää kuinka upea paikka oli ihan omin silmin nähtynä. Käytiin myös siskon kanssa uimassa yhdessä näistä altaissa!  DSC_0331 DSC_0346 DSC_0333 DSC_0337 DSC_0326 DSC_0328 DSC_0291 DSC_0266 DSC_0316 DSC_0228 DSC_0213 DSC_0318 Seuraavat kuvat ovat Balcoes nimisen näköalapaikalta ja sinne vievän tien varrelta. Päivä oli aika pilvinen joten näkymät olivat osittain hieman heikot. Ja kyllä! tuo sumulta näyttävä vaalea peite on pilveä, tämäkin siis oli erittäin korkealla ja pilvet tekivät näkymästä aivan epätodellisen ja älyttömän kauniin näköisen. Kyllä sitä saa olla erittäin kiitollinen että tälläisiä paikkoja pääsee näkemään. Vieläkin ihmettelen tuota paikkaa, miten noin uskomattoman kauniita paikkoja voi olla olemassa. Ilmeisesti tämän reitin läheisyydestä lähtee myös toinen hieman pidempi reitti toiselle näköalapaikalle. DSC_0784 DSC_0791 DSC_0730 DSC_0751 DSC_0707 DSC_0720
Näihin kuviin yhdistin kaksi eri näköalapaikkaa. Toisen kohdale ajettiin katsomaan vain upeaa maisemaa, toisen kohdalla sattui olemaan yksi hotelli, jonka ravintolaan pysähdyttiin syömään, söin muuten yhtä ihan älyttömän hyvää kasvispastaa, jummi jammi se oli hyvää! Mutta kuten aikasemmistakin kuvista huomaa, näkymät ovat huikeat, huhhuh. Tuona päivänä sattui olemaan vielä selkeä sää joten maisema näkyi todella hyvin! En millään muista näiden näköalapaikkojen nimiä mutta etsimme paikkoja Madeira turisti kirjasta, joten sieltä varmasti löytyy mikäli jotakuta kiinnostaa.  DSC_0025 DSC_0021 DSC_0024 DSC_0023 DSC_0026
Viimeisenä mutta ei todellakaan vähäisimpänä haluan sanoa sanasen tästä upeasta vesiputouksesta. Tätä paikkaa käytiin oikeastaan katsomassa ensimmäisenä päivänä Madeiralle saapumisen jälkeen. En ole aivan sata varma tämän putouksen nimestä mutta tämä oli yhden kävelyreitin varrella. Reitti tuonne oli lyhyempi kuin toisille putouksille. Tosiaan, läheisyydessä meni toinen reitti ilmeisesti suuremmille putouksille mutta sinne meillä ei ollut aikaa kävellä. Tämäkin oli kuitenkin todella hieno ja vain huokailin katsoessani ympärille. 

Sellaista tällä kertaa! Seuraavalla kerralla tulee sitten lisää muita juttuja meijän reissusta. Koitan saada ulos postauksia mahdollisimman nopeasti nyt kun oon koti suomeen vihdoin päässyt. Nettiyhteyden kanssa oli nimittäin ongelmia matkan aikana!

 Mukavaa viikkoa tyypit! <3

4 kommenttia: