keskiviikko 6. heinäkuuta 2016

Ne metsän kaunottaret

DSC_0068

Onks kenenkään muun mielestä kesä menny taas kerran hiukkasen nopeesti? vastahan se alko? Tuntuu siltä kun ei olis kerennyt tekemään mitään, vaikka oon tehny itseasiassa aika paljonkin, mutta toisaalta siltähän se aina tuntuu... Kesällä sen kyllä huomaa miten se ei vaan pysähdy, nimittäin aika. Se jatkaa kulkuaan, ei kysele lupia keneltäkään. Onko teistä koskaan tuntunu siltä että tekis mieli pysäyttää aika, edes hetkeksi. Musta ainaki on, todella monta kertaa.

DSC_0067

Tossa muutama päivä sitten mökillä käppäillessä huomasin mun vieressä mustikan varpuja, kyllä juuri ne, jotka joka kesä nousee näyttäytymään. Ja ei jumankekka. Ne oli täynnä niitä ihania sinisiä palluroita. Voi että kun ne oli kauniita. Nappasin mukaani pienen mukin ja keräilin niitä maistiaisiksi.  Siis miten ne voikaan maistua niin hyviltä, suoraan varvusta poimittuna. No tämähän johti sitten järjettömään ahdistukseen, että nyt ne täytyy saada äkkiä kerättyä pois.

DSC_0060

Otin isomman lasikulhon ja jatkoin poimimista. No se aika taas kului ja kohta huomasinkin jo että olin kyykistellyt pensaikossa jo kolmisen tuntia. Mutta kaipa se kannatti, sain nimittäin kerättyä koko ison kulhollisen täyteen, vaikka en ollut liikkunut meidän pihalta muualle metsään. Laitettiin mustikan mökin pakkaseen ja sieltä mä niitä oon sitten ottanu aamupuuroon. oi nam. sanon mä.

DSC_0052

Tosiaan noita olis tarkotus keräillä talven varalle pakastimeen. Viimevuonnakin sain kerättyä pakastimen täpötäyteen, sieniä, mustikoita, mustaherukoita... Ja kaikki meni. Kehotan teitäkin kaikkia menemään hakemaan omat marjat pakastimeen. Mustikat on nimittäin niin terveyspommeja, ja ainakin minä suosin suomalaisia tuotteita, varsinkin marjoissa. Mustikat ja marjat yleensäkin sisältävät paljon antioksidantteja ja ihmiselle tärkeitä vitamiineja.

DSC_0043

2 kommenttia:

  1. Tuo on niin totta, että kesä on mennyt ihan hurjan nopeasti. Toki kesää on vielä jäljelläkin, varsinkin jos elokuun kelit suosivat, mutta kyllä silloin alkaa olla jo orastavan syksyn tuoksua ilmassa. Minäkin kerään aina pakkasen täyteen marjoja ja sieniä. On suorastaan terapeuttista samoilla pitkin metsiä sieniä bongailemassa. :)

    VastaaPoista
  2. Kyllä! unohdin jopa mainita miten terapeuttista poimiminen on. Yhtäkkiä huomaakin että on kyykkinyt samassa pensaikossa sellaset kolmisen tuntia, mutta kippo melkein täys! Siinä vaan keskittyy omiin ajatuksiinsa ja nauttii luonnon raikkaudesta. Kurkkasin muuten sun blogia! Todella mukavan oloinen <3 kiitos kommentista!

    VastaaPoista