maanantai 11. heinäkuuta 2016

Sitä minulle on

DSC_0029

Pistä silmät hetkeksi kiinni. Mitä näet? vai näetkö mitään, jos et, katso tarkemmin. Opettele, opettele katsomaan syvemmälle, kuin vain pintaraapaisua. Ulkokuori on vain mikroskooppisen pieni osa sitä moniulotteista. Sitä, jota moni kiilto silmissä tavoittelee. Hämmästyttävän moni.

DSC_0016 (1)

Se on yksi kokonaisuus, joka määrittelee ihmisiä. Luokittelee, asettaa eriarvoisiin asemiin. Tunkeutuu välillä jopa sairaalla, ahdistavalla tavalla ihmisen mieleen. Tämä johtuu ainoastaan siitä, että tätä kokonaisuutta ihmiset eivät osaa katsoa syvemmälle, sen pinnan alle. Sinne mistä se oikeasti muodostuu. Tai oikeastaan, ihmiset omaavat taidon katsoa sinne, mutta se tapahtuuko se konkreettisesti on kiinni vaan ja ainoastaan ihmisen toiminnasta ja ajattelusta.

DSC_0009

Vaikka se aiheuttaa paljon haittaa, on se oikeastaan mahtava kokonaisuus. Toisaalta, jokainen määrittelee sen kuitenkin osittain itse. Aika mahtavaa eikö? Jokainen saa itse päättää millaisena sen näkee. Muodostuuko se siitä näkyvästä, vai siitä näkymättömästä, vai kummastakin.

DSC_0991

Mielestäni se on niin järjettömän iso kokonaisuus, joka muodostuu niin ulkoisista kuin sisäisistä tekijöistä. Siihen kuuluu koko ihmisen fyysinen kokonaisuus, olemus. Ihminen päästä varpaisiin. Se ei kuitenkaan ensisijaisesti koostu näistä, vaan jostain syvemmästä.

DSC_1007

Minulle se on ennen kaikkea kuitenkin aitoutta. Vilpittömyyttä. Rehellisyyttä. Se on välittämistä, ennakkoluulottumuutta. Luonnollisuutta. Puhtautta. Hyväksymistä, kunnioitusta sekä
Rakastamista.

DSC_1001

Sitä minulle on kauneus.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti