perjantai 15. heinäkuuta 2016

Tätä luonteenpiirrettä sä et välttämättä halua

DSC_0168
Niin kliseiseltä kun se kuulostaakin, ihmiset ovat niin erilaisia. Jokainen on yksilö, jolla on omat tavoitteet, unelmat, tunteet, ajatukset, arvomaailma, luonteenpiirteet, kaikki mitä ihminen vaan voi omistaa. Se on rikkaus. Se tekee tästä maailmasta niin kauniin, ihmisten erilaisuus on yksi kauneimmista asioista. Haluaisin kuitenkin esitellä yhtä ihmistyyppiä, yksilöä joka omaa erään pahamaineisen luonteenpiirteen.
DSC_0172
Tämä ihminen tavoittelee jotain. Joko hän tietää tavoitteen tarkalleen, tai sitten se on vain olemassa oleva nimetön. Hän haluaa olla kaunis, onnistua, menestyä, voittaa. Olla paras. Vaikka edellämainittut kuulostaa hyvin positiivisilta, se ei kuitenkaan ole koko totuus. Niinkuin ihan missä asiassa tahansa, tässäkin on kaksi puolta. Toinen on se puoli missä pilvet ovat hattaraa ja kukat kukkivat, #rakastanitseäni. Toisella puolella taas hallitsee se jokaisen omistama, jota kutsutaan mieleksi. Usein se henkilö on omannut tämän luonteenpiirteen aina, niin tässä tapauksessakin. Tämä persoonallisuuden piirre onkin usein perittyä tai muiden ihmisten painostuksesta peräisin. Kyseinen henkilö vaan tässä tapauksessa ei oikein osaa sanoa, mistä se on peräisin.
DSC_0162
Toisaalta, tämä luonteenpiirre antaa ihmiselle energiaa, tuo hallinnan-tunnetta, lisää vastuullisuudentunnetta, motivoi ihmistä jaksamaan - yrittämään kovemin. Se kasvattaa tätä yksilöä urheilullisesta näkökulmasta niin fyysisesti, kuin henkisestikin. Toisaalta taas sillä on se pimeä puoli, joka haittaa ihmisen olemista, elämistä.
DSC_0153
Sillä puolella, se koittaa mitä kovimmin satuttaa ihmistä. Tuhota sitä kaikkein rikkainta. Hypätä silmien eteen juuri silloin, kun sitä vähiten haluaisi. Se vaikeuttaa ihmisen olemista, asioista nauttimista, hetkessä elämistä. On väärin, että näinkin perjaatteessa ihan tosi positiivinen asia voi olla näinkin tuhoisa. Tämä henkilö on monta monta kertaa tuntenut olonsa ahdistuneeksi sen takia. Sen piirteen kanssa eläminen on hänen mielestä välillä suoraan sanottuna, todella rankkaa. Se, että joutuu jatkuvasti pelkäämään epäonnistumisia, pyrkimään täydellisyyteen, olemaan hyvä - oikeastaan se the best, on hänen mielestä hemmetin raivostuttavaa. Perfektionistina eläminen on ehkä yksi vaikeimmista asioista, mitä hän on kohdannut. Miksi sitten on niin vaikeaa hyväksyä itsensä? - kyllä tuo kaikkein kysytyin kysymys. Josta todenäköisesti tulen kirjoittamaan oman tekstin.
DSC_0138
Haluaisin kuitenkin sanoa hänelle: Sille ei kuitenkaan saa antaa valtaa liiaksi. Sillä kun niin käy, voi ihminen murtua.
DSC_0131

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti