sunnuntai 2. lokakuuta 2016

Pizza perjantai

P1010029 (kopio) P1010028 (kopio) Viimeviikon perjantaina mulle tuli sellanen erikoinen fiilis, tiiättekö, pizza fiilis? siis kyllä, joku pikku tyyppi mun alitajunnassa huusi "pizzaa!". Joten sittenhän sitä piti tehdä. Rupesin miettimään, reseptejä joita itse olen pizzan tekoon käyttänyt. Sitten huomasin keittiön pöydällä tönöttävän kukkakaalin, kyllä kukkakaalin. Kukkakaali+pizza? soooo weird. Vai onko?
P1010025 (kopio)
Ensinnäkin, mä tykkään pizzasta. Kunnon pizzasta. Yleensä en ravintolassa pizzaa valitse, sillä mä tykkään syödä pizzani kunno pizzerioissa. Tykkään syödä pizzaa enemmänkin fiinimmissä paikoissa, verraten siihen kulmantakana olevaan pizzeriaan, josta haetaan ne yömyöhäiset hätäpizzat. Ne ei ehkä ihan mun henkilökohtasia suosikkeja ole. Toinen asia on myös se, että mä rakastan tehdä ruokaa ja oon niin ilonen, että siitä on tullu mulle niin iso osa elämää. Uskon myös, että ruoanlaitto tulee olemaan tulevaisuudessakin hyvin lähellä mua. Kaikista ihaninta olisikin jos saisi omaan työhön yhditettyä ainakin kolmeasiaa: intohimoni, urheilun ja ruoan. 
P1010027 (kopio)
Tiedän itseasiassa monenlaisia terveellisimpiä versioita itse ihanaan suussasulavaan vaaleaan vehnäjauhoista tehtyyn versioon. Yksi niistä onkin tämä kyseinen versio, mikä sosiaalisessa mediassakin on paljon ollut esillä. Nimittäin Kukkakaalipizza, kyllä luit aivan oikein. Se saattaa kuulostaa ehkä vähän kyseenalaiselta, mutta uskokaa tai älkää, sopii erittäin erittäin hyvin. Onhan nämäkin asiat aikalailla mielipide ja makuaisitisia sekä tottumuskysymyksiä, mutta omasta mielestä sopi oikein mainiosti ja tyydytti pizzanhimon hyvin! Useinhan näitä terveellisimpiä versioita kyseenalaistetaan ja niihin suhtaudutaan jo lähtökohtaisesti skeptisesti. Mikä on mielestäni väärin. Mä oon aina vannonut sen nimeen, että kaikkea voi syödä, mutta kohtuudella. Ja vaikka välillä se kohtuuden määritelmä vähän vaihtelisi suuntaan jos toiseen, sekin on aivan täysin Ok. Ei, pidä ottaa niin suurta stressiä, oikeestaan mistään, ja sanonpa vaan että puhun kokemuksesta.
P1010022 (kopio)
Nimittäin vaikka rakastankin sitä ihan ehtaa vehnäpohjaista pizzaa, niin rakastan myöskin tehdä terveellisimpiä versioita niistä. Tässä reseptissä pohja siis muodostuu kukkakaalista, kananmunista ja mausteista. Useissa netissä löydettävissä resepteissä pohjaan laitetaan myös juustoraastetta, mutta itse en sitä laittanut. Ihan mielenkiinnosta halusin kokeilla ilman sitä. Ja sehän onnistui! Päälle voi kasata mitä vaan, ihan mitä vaan itse tykkäät pizzaan laittaa. Tänään voisinkin jakaa tämän kerran reseptini.
namnamnamnamnam.
P1010019 (kopio)
uuuuuui Lopputuloksesta tuli oikein maukas. Musta on niin ihanaa kun onnistuu tekemään näistä terveellisimmistä versioista oikeesti maistuvia ja mehukkaita. Mutta mennäämpä jo siihen reseptiin...
ju
kk

Kukkakaalipizza ( 1 iso kokopellillinen)

Pohja

 • 1 kukkakaali
 • 2 Kananmunaa
 • 1-2rkl psylliumia
 • mausteita ( itsekäytin Urtekramin grillimaustetta)
 • (1/2-1 dl juustoraastetta noin)


Täytteet

 • tomaattisose (oma seos: pieni tölkkitomaattipyreetä, 2 tomaattia, mauteita, oliiviöljyä)
 • purjoa
 • lehtikaalia
 • minitomaatteja
 • savulohta
 • mozzarella juustoa


Aloita laittamalla uuni kuumenemaan 200asteeseen. Tee pohja sekoittamalla pohjan aineksen tehosekoittimella(huom tarvitset tehokkaan blenderin! ohje onnistuu myös varmaankin sauvasekoittimella, mutta kokeileminen omalla vastuulla). Itse en kukkakaalia kypsentänyt vaan laitoin suoraan blenderiin pilkottuna. Anna ainesten vaikuttaa noin 10 minuuttia. Toinen huomio: pohja ei vaikuta normaalilta pizzapohjalta, vaan on kosteampi, mutta helposti muotoiltava.

Kaada massa pellille ja muotoile haluamaasi muotoon. Itse levitin massan lusikan kaarevammalla puolella. Laita pohja uuniin noin 20-30 minuutiksi esipaistumaan. (pohja on valmis kun se on saanut vähän väriä). Kasaa tämän jälkeen täytteen ainekset päälle ja heitä uuniin takaisin noin 15 minuutiksi.

Seuraava on tärkeä vaihe: anna pizzan vähän aikaa jäähtyä. Itse en malttanut odottaa ja noh.... se nyt meni miten meni mutta tosiaan, pizzan kannattaa antaa jäähtyä niin se pysyy paremmin kasassa. Pizzan kanssa sopii ihanasti avocado! suosittelen testaamaan!

Ei muutakun nautisekelemaan! vinkki: pizzaa syödäkseen ei myöskään tarvitse olla perjantai.

Mulla on takataskussa monta ihanaa ruokaohjetta, joita mielelläni jaan jos nää vaan teitä kiinnostaa. Heittäkää ihmeessä kommenttiboksiin postaustoiveita, ehdotuksia ja kertokaa ihmeessä aijotteko kokeilla reseptiä! Jos kokeilette niin tulkaa kertomaan miten onnistui.

Ihanaa sunnuntaita kaikille!
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti