torstai 13. lokakuuta 2016

Yksi ihanimmista kahviloista ikinä

DSC_0045
Mä rakastan kahviloita. Sitä tunnelmaa kun sisään astuu ja ihanan lämmin tunnelma valtaa koko kehon ja korvapuustin tuoksu kantautuu nenään. Sitä kahvilan työntekijän lempeää hymysuista vastaanottoa. Sitä hetkeä, kun voi nauttia ystävän seurasta, murehtimatta tulevasta tai menneestä, tai niitä avautumisia kuuma kuppi pöydällä, jonka juomiseen menee ikuisuus. Mutta se ikuisuus on täyttä rakkautta. Sitä kahviloiden pientä tausta melua ja ihmisten rupattelua. Toiset yksin, jotkut isossa porukassa, ja jotkut kahden kesken. Sitä lämmintä tunnetta vatsassa, kun se on täynnä ihanista herkuista ja mieli levänneenä, edes sen hetken.
DSC_0041DSC_0046
Tosiaan, käytiin hyvän ystäväni kanssa kaupungilla ja siinä hetken aikaa pyöriskeltyämme ehdotin yhtä aivan ihanaa kahvilaa, mistä olin kuullut jo useampaan otteeseen, mutta sisällä en vielä ollut päässyt käymään. Tämä kahvila sijaitseekin aivan Helsingin keskustassa, jonne pääsimme helposti kävelemällä kampin edustalta.

Andante on aivan ihana pikku kukka kahvila Fredrikinkadulla, jossa työskenteli kaksi aasialais taustaista, toinen mies- ja toinen naispuolinen. Astuessamme sisään, tunsin heti sen mitä kahviloissa rakastan: sitä lämpöä ja pienien kahviloiden kotoisuuden. Taustalla pientä ihmisten puhetta, mutta silti niin rauhallinen ilmapiiri. Ympärillä kauniita kukkia, astioita ja lämpimiä kuppeja kera uskomattoman kauniiden vaahdotettujen kuvioiden. Andante tarjoilee mm. erilaisia kahveja ja muita lämpimiä juomia, raakakakkuja sekä pieniä leivoksia. Ainakin viikonloppuisin taitaa olla jonkun näköistä brunchia/aamupalaa tarjolla johon kuului mm. avocadoleipiä ja turkkilaista jogurttia ja granolaa.
DSC_0039
Aamupala tarjoilu oli poistettu, joten päädyimme kuumiin chai-latteihin, raakakakkupalaan sekä saksanpähkinä-brownieen, jotka syötiin puokkiin. Nam nam nam. Ihan älyttömän hyvää. Kuulostaa varmaan aika hunajaiselta ja liioittelulta? Mutta kun, näin se vaan on. Kaunista, hyvää ja mikä parasta: nauttia tästä ihanassa seurassa. R a k k a u t t a.
Tämä siis todellakin iso iso suositus ja tänne varmasti itekkin eksyn vielä useampaan otteeseen. Pysykää kuulolla, sillä näitä suosituksia ja vinkkauksia on tulossa lähiaikoina varmasti lisää!
Ihanaa syksyä !
DSC_0023 DSC_0011

pus,

- Jemina


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti