sunnuntai 6. marraskuuta 2016

IHAN TAVALLINEN LAUANTAI

Herään aamulla. Tällä kertaa herätykseni ei ollut soimassa, sillä ei olekaan arkipäivä, vaan viikonloppu, lauantai. Nousen ylös sängyn reunalle, hieron unisia silmiäni.

En nukkunut hyvin. Huomaan sen heti herättyäni, katson peiliin, josta takaisin tuijottaa väsynneet kasvot, niinkun jo monesti muutaman viimeisen kuukauden aikana. Päätän kuitenkin jatkaa aamuani. DSC_0360
Kävelen keittiöön ja laitan hellanpäälle. Ruokin kissat, jotka pyörivät jaloissa ja maukuvat, pian on ihanien pikku pentujenkin luovutus aika. Pikku kissat tuijottavat mua kun kuuta nousevaa, voi niin suloisia, kun ovatkaan. Ehkä en mitään suloisempaa ole koskaan ennen nähnyt.

Kananmunien kiehuessa, otan jääkaapista edellisiltana valmistamani chiapuuron. Teen mustikkahillon, survon banaanit, heitän sekaan siemeniä ja kokoan sen lasiini. Painan vedenkeittimen päälle ja kun vesi on lämmintä, kaadan sitä lemppari kuppiini, juon ihan lemppari teetäni.

Istahdan keittiön pöydän ääreen aamupalani kanssa ja näpyttelen tietokoneella muutamia asioita. Käännän katseeni oikealle ikkunaan ja pysähdyn hetkeksi. Nään pieniä, hentoja, kauniita lumihiutaleita, jotka putoavat hiljalleen maahan valkoisen harmaalta taivaalta.

Samalla hetkellä, tunnen kylmyyttä, mutta samaan aikaan miellyttävää rentoutta. Joulu. ihan kohta... DSC_0357 DSC_0365 Aamupalan syötyäni, lähdetään ystäväni kanssa kaupungille, mutta ennen sitä, räpsitään muutamat kuvat. Hoidetaan muutamat asiat, ja suunnataan kohti sushia. Ihan yhtä lemppari ruokaa, kun molemmat yhtiä sushin suurkuluttajia ollaan. Syödään, istutaan, jutellaan. Helsinki on kaunis. DSC_0356 DSC_0355 Aurinko pilkistää pilvien takaa, kunnes taivas vaihtuukin siniseksi. Suunnataan Alexanterinkadulle, käväistään uudessa kahvilassa, Paulig Kulmassa. Tilataan mun lemppari juomat, chai latet ja istutaan pöydän ääreen, ja jutellaan lisää, lämmin kupponen kädessä. Lämpö tuntuu ihanalta, sormia kipristelee kun ne sulavat kylmyydestä.

Pian alkaakin ilta jo hämärtyä, ja matka jatkuu takaisin kotia kohti. Päästään bussiin ja ollaan ihan hiljaa. Niinkun yleensä bussimatkoilla. Molemmat vaipuvat omiin ajatuksiin. Tunnen epävamuutta, mutta myös miellyttävyyttä. DSC_0354 Mietin fiilistäni, onko mulla hyvä olla? vastaus jää epäselväksi. Bussimatka tuntuu poikkeuksellisen pitkältä. Viimein hypätään kuitenkin pois bussista, sanotaan heipat, halataan ja käppäilen kotiin.

4 kommenttia:

 1. Oh. Ekaa kertaa luin sun blogia. Ihan mahtava. Tuosta kirjoituksesta tuli tosi hyvä mieli ja aamun aloitus :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei jes! Ihanaa kuulla positiivista palautetta ja kivaa että joku tykkää ja lueskelee näitä mun tekstejä :) Ihan mahtavaa että eksyit tänne, ja jää toki seurailemaan jos kiinnostelee<3 mut löytää kans mm. Snapistä ja instasta joita päivittelen aktiivisesti päivittäin esimerkiks ruokajuttuja! Sc: jeminaneaa insta:jeminanea ja fb: woundedlaughh ❤️

   Kiitos ja Ihanaa viikkoa sulle! ❤️

   Poista
 2. Kyllä jään saurailemaan juttujasi =) Nuoreksi sinulla on ihania ja mielenkiintoisia kirjoituksia ;)

  VastaaPoista