lauantai 10. joulukuuta 2016

AAMUPALALLA TEHTAANKADULLA

DSC_1153 Olen usein aamuvirkku. Mä rakastan aamuja, sitä ihanaa tunnelmaa kun muut vielä nukkuvat ja yksitellen ikkunoihin syttyy valoja ihmisten heräilessä. Rakastan sitä kun aamupalansa saa nauttia rauhassa, eikä ole kiire yhtään mihinkään. Oikeastaan mä rakastan aamupaloja. Sitä kun saa loihtia vaikka mitä herkkuja itselleen tai vaihtoehtoisesti ottaa aamun ensimmäinen bussi ja suunnata kohti kaupunkia.

Näin talvisin varsinkin kun on pimeää, on mukava herätä siihen seesteiseen tunnelmaan. Unenpöpperössä rämpiä kohti kylpyhuonetta, pestä naama virkistävällä vedellä ja sitten olenkin valmis tulevaan päivään. Aamulla aikaisin aurinko ei ole kerennyt vielä nousta tai on juuri nousemassa. Kaduilla ei liiku kuin muutama koiran ulkoiluttaja. Kuulen vain omat askeleet ja näen oman hengityksen höyryn painautuvan kasvoihini. Tunnen pienen kylmyyden viiman sormienipäissä. Meinaan liukastua jäiseen asfalttiin, mutta pääsen kuitenkin perille bussipysäkille. DSC_1151
DSC_1061
Kutsuin tänään ystäväni kanssani aamupalalle. Olin kuullut tästä paikasta jo etukäteen paljon hyvää ja nähnyt monia monia suosituksia, joten päätin ehdottaa tätä paikkaa. No, mepä reippaina noustiin jo aikaisin aamulla ylös ja suunnattiin kohti Tehtaankatua. Kun päästiin vihdoin Eiraan, aamu oli jo valjennut ja aamuaurinko jo pilkotti korkeiden kerrostalojen välistä.

Saavuimme kahvilan ovelle ja olimme juuri astumassa sisään mutta kahvilan työntekijä ilmoitti että eivät ole vielä aukaisseet. Käppäiltiin siinä ympäristössä sitten jonkin aikaan, kunnes vihdoin päästiin sisään lämmittelemään ja mikä parasta, syömään sillä nälkä oli ehtinyt siinä odottelussa jo iskeä.
DSC_1059
DSC_1101
Healthinki on pieni suloinen kahvila Eiralla osoitteessa Tehtaankatu 13. He tarjoilevat ilmeisesti aamupalaa ja ainakin lounasta. Listalta löytyy mm. lunchbowleja, smoothieita, smoothiebowleja, avocado ja kananmunaleipiä, erilaisia mehuja, teetä ja kahvia. Me otettiin puokkiin avocado ja kananmunaleivät, smoothiet ja teet. Jäi jopa hieman harmittamaan ettei otettu smoothiebowleja sillä ne oli ihan älyttömän hyvän näkösiä! Seuraavalla kerralla mennään ehdottomasti niille. Annokset oli myös ihanan näköisiä. Mä meinaan pillahtaa itkuun joka kerta kun mun eteen tuodaan näitä upeita taideteoksia,

sellaisiksi mä niitä ainakin kutsun.DSC_1065 DSC_1062 Kahvila työntekijä oli todella mukava ja olo oli sisään astuessa tervetullut, niinkun yleensä näissä kuppiloissa. Lähtiessämme huikattiin vielä kiitokset ja suunnattiin kulkumme kohti keskustaa.

Tätä kahvilaa suosittelen todella lämpimästi jokaiselle ja eksyn varmasti itsekkin tänne vielä uudemman kerran!

Täältä pääsee seuraamaan mun päivittäistä elämää, mikäli kiinnostaa :)

Instagram: jeminanea | Facebook: woundedlaugh | Snapchat: jeminaneaa

4 kommenttia:

 1. Ihana postaus!

  www.tiiaemilia.blogspot.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tiia! <3 Sun blogi on niiin suloinen <3 jään seurailemaan sitä!

   Poista
 2. Sulla on kaunis blogi <3 Täällä uusi lukija ilmoittautuu :)

  hhedes.blogspot.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei ihan superia! Kiitos murunen!❤️ Mä meen kurkkimaan sunkin blogia! ❤️

   Poista